Wednesday, May 11, 2011

carry me.

Όταν οι εμμονές χτυπάνε κόκκινο, δεν γίνεται δουλειά. Ιδίως όταν αυτές οι εμμονές κυκλοφορούν στον αέρα ανησυχητικά πολύ και για πολύ. Και τα πράγματα γύρω σου είναι σαν μια αδιανόητα μεγάλη μπαρουτοθήκη, με φυτίλια παντού. Βελάκια που οδηγούν από το ένα λήμμα του τεράστιου άρρωστου λεξικού που έχεις στο μυαλό στα ακριβώς ίδια κάθε φορά που έχουν οι τελευταίες σελίδες. Και μυρωδιές που αναδύονται από το πουθενά σε φέρνουν αδιαπραγμάτευτα, ντετερμινιστικά, αδυσώπυτα εκεί που δεν θέλεις να πας.

Και μικρογεγονότα. Και μικρές λέξεις που ψελλίστηκαν κατά λάθος. Ανάγνωση λάθος κειμένων. Ποιά είναι η ενδιάμεση κατάσταση? Πότε θα βρεθώ σε αυτήν?
Προξενώ κακό σε μένα με απανωτά αδιέξοδα από τύψεις επί τύψεων για τα απανωτά αδιέξοδα και για το κακό που προξενώ σε μένα. Και μέρα με τη μέρα νιώθω όλο και πιο ανυπόφορος και απογοητευτικός. Αν υπήρξε βήμα είναι το οτι δεν με ενδιαφέρει πια. Το αποδέχομαι, θες στοϊκά, θες αρμονικά, δεν είμαι σίγουρος. Για ελάχιστα πράγματα είμαι σίγουρος. Η αποφυγή είναι λύση, ή είναι απλά αποφυγή του απαραίτητου? Η αποφυγή της αποφυγής είναι θάρρος να αντιμετωπίσεις αυτά που πρέπει και δυνάμωμα ή είναι η βολική σκέψη για να στήσεις τελικά την εξαιρετική παγίδα στον εαυτό σου που κατασκεύαζες με το ημισφαίριο που τόσο καιρό σφύραγε αδιάφορο? Η αποφυγή της αποφυγής της αποφυγής είναι υπερβολική σκέψη, παράνοια και αν ναι πώς φεύγω από τη γαμιόλα?

Πόσες φορές θα ξεφύγω νοητικά από κάτι μόνο για να δω ξαφνικά την καινούρια πραγματικότητα να εξαφανίζεται και να αντικαθίσταται ξανά από κάτι που αρνιόμουν να δω? Δεν γίνεται να χωράει τόσος θυμός σε τόσο μικρό σώμα. Δεν γίνεται να χωράνε τόσες ανατροπές σε ένα σενάριο πραγματικότητας. Καταντάει αηδία. Καταντάει γελοίο. Καταντάει κατακρημνιστικό. Και ανούσιο. Και σε κάνει καχύποπτο, ψυχρό και απόμακρο. Μια πράξη μου χάνει τη σημασία της αν στους επόμενους 3 μήνες θα σημαίνει κάτι σημειολογικά αντιδιαμετρικό. Νιώθω σαν ένα εύθραστο σύστημα με υπερβολικά πολλές αρχικές συνθήκες. Με υπερβολικά πολλές κρούσεις για να ισορροπήσει. Ή τουλάχιστον, για να ισορροπήσει σύντομα.


Carry me for a little while; carry me for a little while.

3 comments:

Καρολίνα said...

Αγαπω τις αναφορες στη φυσικη και την αναδρομη στην αποφυγη, σαν περιγραφη γιατι μιλας τη γλωσσα μου.

Εκει που δε θες να πας εχει παντα κατι που χρειαζεσαι.

και, οσο κακο κι αν ακουγεται, ποιος ειπε οτι εχεις δικαιωμα να ισορροπησεις χωρις να δεις καθαρα.

the voices in my head were there to help me all along.

Dirty Dorothy said...

/εγώ πάλι αγαπώ τις παρθένες πάπιες με σύνδρομο Άσμπεργκερ (ass burger) στις οποίες υποσυνείδητα αναφέρεσαι ||||||||> παρατηρησε τον ωμό στρουκτουραλισμό που συγκροτεί το λυρισμό μου

de saussure copyright

και, οσο κακό κ αν ακούγεται, el POUTSA

Amberclock said...

Ουυυ τι καταπληκτικός μεταστρουκτουραλισμός αγαπητέ αναγνώστη! Εύγε, εύγε, δεν είχα αντιληφθεί τις διττές μου αναφορές σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο φαινόμενο.

Επίσης, κρίνοντας από τη χρήση συμβόλων στην πρώτη παράγραφό σου να υποθέσω οτι είσαι και εσύ ενθουσιώδης ακροατής Witch House συγκροτημάτων? Μπορώ να έχω μερικές προτάσεις? :D